6 tips for nybegynnere

Mange nordmenn har hatt gleden av å feriere i campingvogn og bobil. Det vil nok overraske mange at hele 8 av 10 nordmenn opplyser at de har overnattet i en vogn eller bobil. Dette ser også alle forhandlere av vogner og utstyr godt, da salget innen denne bransjen har økt mer enn 30% de siste 4 årene. Dette betyr at også den yngre garde er opptatt av camping og den frihet denne feriemåten byr på. Uansett om man er ny til camping, eller er mer eller mindre født og oppvokst på en campingplass, er det ikke alltid like lett å huske på alt når man skal sette ut på tur. Vi har derfor samlet en del punkter som kan hjelpe deg på vei mot en flott og problemfri campingferie.

1: Lag deg en sjekkliste

Det er mye en skal huske på før man låser døren bak seg og hilser hjemmet sitt adjø for noen uker. En sjekkliste er derfor en meget god plass å starte. I tillegg til de vanlige tingene som mat, klær, toalettsaker, pc etc., er det viktig at du ser over vogn eller bobil. Sørg for å sjekke at du har brannslukningsapparat, jekk, ekstra dekk, varselstrekant, gps, og kart. Ting som dette er lett å glemme, men er uhellet først ute blir ferien fort et mareritt om man oppdager at man hadde glemt punkteringen fra i fjor.

2: Ta deg god tid

For mange er hensikten med å kommer frem til målet bare begynnelsen av ferien, men i vogn eller bobil bør man snu det på hode. Turen blir langt finere om man ser på reisen i seg selv som målet. Man har ikke lengre samme mulighet for å komme raskt frem om man kjøre bobil eller drar en campingvogn på 800 kilo bak bilen. Ta det med ro og stopp om du finner en fin rasteplass. Camping er en perfekt måte å se og oppleve plasser man ellers bare raser forbi.

3: Forbikjøring

Husk at selv om bobilen har godt med motor vil forbikjøringer ta lengre tid enn det gjør i din private bil. Feilbedømming av avstand og bilens motorkraft kan fort by på uheldige situasjoner. Har du campingvogn bak må du huske på at det er ikke bare bilen som skal kjøre forbi, bak deg har du opp til 8 meter vogn som også skal komme seg trygt forbi. Dette medfører at forbikjøringen krever en langt lengre strekning enn en bil alene gjør. Føler du at det går for tregt er det bedre å finne seg en rasteplass og ta seg en liten kaffepause.

4: Vær forberedt på trange forhold

Ferie i campingvogn og bobil høres for mange forlokkende ut, muligheten for å reise hvor man vil og stoppe der man finner det for godt er en flott måte å reise på. Men denne feriemetoden kommer med en klar begrensning. Plass. Selv en campingvogn på 8 meter, eller en bobil på størrelse med en leddbuss, byr på trange forhold. Her får man ikke mye privatliv og alle må jobbe sammen. Husk også på at ferger og danskebåten har begrenset plass til kjøretøy.

5: Få en tidlig start

Har man satt seg et mål om hvor man vil ankomme innen dagen er over er det lurt å få en tidlig start. Det er mye som skal gjøres før man kan sette av gårde. Alt av kopper og kar må stues bort forsvarlig, alle skap må låses, spilltanken må kanskje tømmes etc. Gi deg selv ekstra god tid om du kjører med vogn. Det tar fort en liten time før alt er koblet fra og vognen er trygt koblet til bilen.

6: Ta i mot tips og råd med et smil

Alle som har vogn eller bobil har en mening om hva som er best måte å gjøre ting på. Pust med magen og ta i mot alle tips og råd med et smil.

Privacy Policy