Bobil eller Campingvogn – Hva bør man velge?

Nordmenn har alltid vært et folk med et nært forhold til campingvognen. Mulighetene en “hytte på hjul” gir oss er enorme. Det å kunne sette seg i bilen og alltid ha hytta med seg gir oss en enorm frihet til å dra hvor vi vil, når vi vil. Undersøkelser viser at hele åtte av ti nordmenn har overnattet i en campingvogn og mer enn fire av ti oppgir at de camper flere ganger i året. Dette plassere Norge og nordmenn helt i verdenstoppen av campere. I Europa må vi bare se oss slått av Storbritannia. Andelen campingvogner er fortsatt større enn andel bobiler, men antallet bobiler på norske veier øker hvert år. Spesielt på vestlandet er økningen betydelig. I Nord-Norge derimot er det fortsatt campingvognen som er konge. Dette stemmer også godt overens med tall som viser at nordleningene i større grad kjøper campingvogn for å ha den på en fast plass ved havet på sommerstid og fjellet på vinterstid. 

Hva bør man velge?

Bobil kontra vogn, hva skal man velge? Det spørsmålet er det hvert år tusenvis av nordmenn som prøver finne svar på. Begge har sin klare fordeler og ulemper. I håp om å gjøre avgjørelsen enklere, for i alle fall deler av Norge, skal vi ta en nærmere titt på både bobil og vogn og gi vår mening om hvilke fordeler og ulemper begge byr på.

Campingvogn

Campingvogn er en flott måte å feriere på. Med seg har man alltid kjøkken, soveplass og toalett. Godt med lagringsplass har man også om man kjøper riktig vogn. For mange er de mest innlysende grunnene til å velge vogn over bobil, størrelse og transportvennlighet. Det at man når som helst kan koble til bilen og flytte vognen hvor man vil, gir en en frihet som mange søker. En hytte er jo forsåvidt flott, men man kan ikke endre utsikten akkurat når man vil. Det kan man med en campingvogn. Moderne campingvogner kommer også med all slags luksus og størrelsen er imponerende. Man kan uten problemer ta med seg en familie på 4-6 personer i en vogn på 6,5 til 8 meter i lengde. Separate soveplasser gjør også sitt til at man ikke alltid må re opp og pakke bort sengetøy på morgenen heller.

Pluss ved campingvogn kontra bobil

Langt rimeligere i innkjøp enn bobil
Meget god plass

Muligheten for å la vognen stå og ta bilen inn til sentrum

Minus ved campingvogn kontra bobil

Eget tillegg i sertifikatet for tillatelse å kjøre med henger.
Komplisert å manøvrere i trange gater og bysentrum
Tidkrevende å sette opp når man ankommer ny campingplass

Bobil

Antall bobiler i Norge har økt markant de siste ti årene. Spesielt den voksen garde og de uten barn virker til å ha en forkjærlighet til bobil. Bobilen er enkel å manøvrere og man trenger ikke eget sertifikat om man holder seg til en bil under 3500 kg og det er et enormt utvalg av bobiler i denne klassen. Bobilen er dog mindre enn campingvognen, det er om man holder seg til biler under 3500 kg. Har man sertifikat og god økonomi kan man kjøpe seg bobiler som byr på både flere soverom og to etasjer om man ønsker. Bobilens kanskje fremste fordel over campingvognen er muligheten for å overnatte utenfor campingplasser. Med en moderne bobil har du alltid godt med strøm, og egen vann- og spilltank gjør sitt til at man ikke er avhengig av å parkere ved en campingplass.

Pluss ved bobil konta campingvogn

Enklere å manøvrere, selv i bysentrum
Lett å sette opp når man parkerer

Spilltank

Stor vanntank

God strømforsyning 

Minus ved bobil kontra vogn

Dyr i innkjøp
Begrenset med plass i biler under 3500 kg

Privacy Policy