Norsk Bobil og Caravan Club

​​​​​Norsk Bobil og Caravan Club er Norges største og eldste interesseorganisasjon for alle som eier campingvogn, bobil eller som bare er opptatt av camping. Hos oss er alle sammen hjertelig velkommen. NBCC jobber hver dag for å gi våre medlemmer en så god campingopplevelse som mulig, både i Norge og i utlandet. Som Norges største interesseorganisasjon for alle som elsker campinglivet, kan vi hjelpe våre medlemmer med praktiske tips og råd til alle aspekter av campinglivet, gode økonomiske medlemsfordeler, samt sosiale opplevelser i form av organiserte treff både i Norge og utlandet. Det sosiale er et viktig aspekt av campinglivet og NBCC har avdelinger i hele Norge som alle arrangerer treff hvert år. Om du ikke er medlem av NBCC er det ingen hindring. På våre treff er alle velkommen, men medlemmer oppnår naturligvis rabatt på deltakelse. NBCC har i dag lokalavdelinger over hele Norge, vi har delt Norge i 11 regioner fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. For deg som medlem betyr det at du aldri er langt unna en NBCC avdeling og man trenger aldri reise langt for å delta på et NBCC treff.

Om NBCC

NBCC ble stiftet en sommerdag i 1960 på en nå nedlagt campingplass på sørlandet. Som organisasjon har vi alltid, og skal for alltid være, politisk nøytral. Vår oppgave er å ivareta våre medlemmers interesser, overfor både norske myndigheter, organisasjoner og andre instanser.
Selv om vi ikke kan stille med gratis advokathjelp til våre medlemmer, oppfordrer vi alle våre medlemmer som kommer opp i situasjoner som krever advokat, at de kontakter NBCC. Vi har en rekke medlemmer som er advokater og vi har i alvorlige saker, som kan ha betydning for våre medlemmer, kunnet hjelpe med både advokathjelp og økonomisk bistand.

Opplæring og sikkerhet

NBCC har i alle år vært opptatt av våre medlemmers sikkerhet, både på campingplasser og ute i trafikken. Vi arrangerer derfor sikkerhetskurs flere ganger i året. Det vil være minimum et slik sikkerhetskurs hvert år i hver av våre 11 regioner. Kurset koster 300 kroner for medlemmer og 500 for ikke-medlemmer. Her vil man få en gjennomgang av generell sikkerhet i trafikken og på campingplasser. Man vil gjennomgå punkter som forbikjøring, parkering, rygging, sikring av inventar og eksteriør. Samt brannsikkerhet og sikker strømforsyning.

Forbedring av campingplasser

De aller fleste campingplasser i Norge og Skandinavia tar sin jobb på alvor. Dessverre er det alltid noen som sluntrer unna og ikke påser at campingplassen følger de lover og regler som gjelder for sikkerhet og hygiene. NBCC har helt siden starten jobbet sammen med campingplassene og det har aldri vært vår intensjon å gjøre jobben deres vanskeligere. Heller tvert i mot. Vi ønsker at våre medlemmer skal ha et så stort tilbud som mulig. Våre uavhengige inspektører besøker mange hundre campingplasser i Norge og Europa hvert år. Likeså har vi via vårt samarbeid med andre campingorganisasjoner i Europa, sikret oss at deres inspektører besøker campingplasser i Norge. Dermed kan du som camper føle deg trygg når du ankommer en campingplass merket “Anbefalt av NBCC”. Det betyr at campingplassen har gode rutiner for sikkerhet, hygiene og generell trivsel. NBCC har også sin egen campingkjede, “Topp camping”, som er en kjede av uavhengige campingplasser og flere som er eid av NBCC og deres medlemmer. Alle “Topp campingplasser” tilbyr rabatterte priser til medlemmer av NBCC.

Medlemskap i Norsk Bobil og Caravan Club

Hos NBCC er alle velkommen som medlem. Det er verken krav om at man eier campingvogn, bobil eller telt for den del. Vi er her for alle som setter pris på campinglivet og desto flere medlemmer vi er, desto mer kan vi utrette for våre medlemmer. Et medlemskap for et år koster 550 kroner og kan benyttes av hele familien.

Privacy Policy